Bok

«Tikkens jul» er fortellingen om en liten jente og hunden hennes. Fortellingen er satt til tidlig 1900-tall – og du møter også Tikken i årets julekalender på NRK.

Julekalenderforfatteren slipper bok

Publisert Sist oppdatert

Kjetil Indregard er serieskaperen bak årets NRK-julekalender, «Kristianias Magiske Tivoli Theater». Nå er han også bokaktuell.

For forfatteren følte at det var én karakter fra julekalenderen han gjerne ville gi litt mer «boltreplass»: Niåringen Tikken. Dermed ble det en hel bok viet henne, melder forlaget Kagge.

Om utgivelsen heter det at vi blir tatt med til Vika i Kristiania når kalenderen viser tidlig 1900-tall. Her blir vi kjent med Tikken - som sammen med mor, to søstre og en hund er bosatt i det fattelige strøket rundt Vika.

«Historien i boka går parallelt med det som skjer i serien, og her får vi vite hva Tikken driver med når hun ikke er sammen med Luka og de andre hovedpersonene i TV-serien», heter det om handlingen.

Det heter videre at boken speiler de store økonomiske forskjellene som rådet – forskjeller forfatteren mener vi også ser i dag.

Samtidig har Indegard også villet skape en varm fortelling om det å høre til – og finne sin plass, heter det fra forlagshold.

Kjetil Indregard er regissør og manusforfatter. Han har jobbet med serier som «Lyckliga Gatan», «Helt Perfekt», «Lille Frøken Norge» og «Orps», samt at han har skrevet manuset til de populære barneseriene «Linus i svingen» og «Jul i svingen».

«Tikkens jul» er illustrert av Nikolai Lockertsen.

Powered by Labrador CMS