– Jeg har ikke noe lyst til å slutte å spille, men det er en tid for alt, saJon Larsen fra Hot Club de Norvège til NTB i 2019. Nå er han klar med – ikke en gitarbok, derimot en håndbok i å finne stjernestøv.
Foto
Hot Club Records

Jon Larsen med ny bok – vil lære oss alle å finne stjernestøv

Publisert: 28. oktober 2021 kl 17.01
Oppdatert: 28. oktober 2021 kl 17.01

Jon Larsen har rett og slett kalt sin ferske bok «How to Find Stardust». For det er den kunsten som tidligere Hot Club de Norvege-gitaristen, nå forsker ved Universitetet i Oslo, vil dele med leserne.

Jon Larsen beskriver det som «en håndbok som viser steg for steg hvordan du med enkle midler finner stjernestøv». Han mener utgivelsen er den første boken i sitt slag i hele verden om emnet.

Foto
Jon Larsens nye bok «How to Find Stardust» kom nylig, og er en håndbok i kunsten å finne stjernestøv, nærmere bestemt mikrometeoritter. Foto: DGB/Hot Club Records

– Den gjør det mulig for hvem som helst hvor som helst, og med enkle hjelpemidler, å finne mikrometeoritter, lyder det fra Larsen i en pressemelding – der han også minner om hvordan han ble invitert av NASA til Johnson Space Center i Houston for å gå på jakt på takene av raketthangarene.

Der fant nordmannen «fantastiske mikrometeoritter». For hvert døgn faller det nemlig ned utenomjordisk materiale ned på Jorden, mesteparten i form av disse mikrometeoritter.

– De er på størrelse med små sandkorn, eller mindre. Om natten ser vi sporet av dem lyse opp som stjerneskudd, men de fleste daler ubemerket ned over oss, overalt og til enhver tid. Forskere har forgjeves lett etter disse små mineralpartiklene fra verdensrommet i over hundre år, uten å finne det annet enn dypt nede i isen på Sydpolen, oppsummerer Jon Larsen – som sensasjonelt nok utviklet en metode som gjorde det tilsynelatende enkelt.

– Etter oppdagelsen av stjernestøvet er det tusenvis av amatører over hele verden som samler på stjernestøv og finner fantastiske, små skatter fra verdensrommet. Dette er en hobby som passer for alle aldre, samtidig som det er «cutting edge»-forskning hos NASA, lyder det fra Larsen.