Bok

Nominert til gjev pris: Gulraiz Sharif, med boken "Hør her'a!" - som er blitt en stor snakkis.

«Hør her'a!» er nominert til Uprisen

Publisert Sist oppdatert

– Lista viser bredde og jeg synes nominasjonsjuryen har gjort en veldig god jobb, sier prosjektansvarlig for Uprisen i Foreningen! les, Petra Helgesen.

Nominasjonsjuryen har plukket ut sine favoritter – og dermed er fem bøker nominer til Uprisen – årets ungdomsbok 2021.

«Det var mange bøker som hadde fått gode anmeldelser, så det var vanskelig å komme fram til de fem nominerte. Vi har prøvd å finne litt ulike bøker til ulike målgrupper, og at det er noe her både for dem som leser mye fra før og de som ikke leser så mye til vanlig», skriver nominasjonsjuryen – som har bestått av ulike ungdomsskoleelever.

Bøkene som har landet nominasjon er «Arvingen (Halve kongeriket 1)» av Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug, «Alene gjennom» av Michael Stilson, «Utbryterne» av Nina Borge, – og «Hør herŽa!» av Gulraiz Sharif.

– De fem nominerte bøkene er ulike i både skrivestil og tematikk, og de henvender seg til ulike lesere. Her er det både spenning og humor, alvor og underholdning, sier Helgesen videre.

Sju juryklasser rundt om i landet skal i gang med å lese de fem nominerte bøkene.

Uprisen deles ut under Litteraturfestivalen på Lillehammer i slutten av mai.

Uprisen ble første gang delt ut i 2007. Prisen arrangeres av Foreningen !les i samarbeid Norsk Litteraturfestival på Lillehammer og Den kulturelle skolesekken.

Powered by Labrador CMS