Annonse
Par i hjerter og suksesskokebøker: Eyvind Hellstrøm og Anita Rennan. Foto: Terje Pedersen / NTB

Hellstrøm: – Jeg har lagt den komplekse maten bak meg

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Kokeboken «Hellstrøms grønne hemmeligheter» er nå oppe i et opplag på 32.000 eksemplarer.

Etter et førsteopplag på 20.000 eksemplarer bestilte forlaget hans, Kagge, et nytt opplag på 12.000 før jul. Forrige bok fra Eyvind Hellstrøm, «Hellstrøms hemmeligheter», er til nå oppe i et opplag på 56.000.

Da «Hellstrøms grønne hemmeligheter» nylig ble kåret til Årets kokebok 2021, het det fra juryen at det var «rett på sak med enkle og gode oppskrifter».

– Den komplekse maten har jeg lagt bak meg for lenge siden. Oppskriftene i denne boken handler om å få inspirasjon til en grønnere verden. Nå rendyrker jeg enkelheten uansett hva jeg lager. Det må smake godt og det må være sunt, sier Hellstrøm i en kommentar.

Bildene både til forrige og denne kokeboken er tatt av Anita Rennan, som er Hellstrøms kjæreste. Ifølge pressemeldingen kobler hun deres boksuksess med nordmenns ambisjoner om å spise mer grønnsaker – gjerne også gode, kortreiste råvarer.

– Jeg har hørt at det aldri har blitt solgt flere drivhus i Norge noensinne, det er en veldig artig trend, sier Rennan.

Eivind Hellstrøm hevder alle ler når han påpeker at han alltid har hatt en grønn side. Med det mener han at grønnsaker har vært en stor del av hans måte å lage mat på helt fra starten og at det for ham er «utenkelig å lage en vellykket middag uten vegetariske komponenter».

– Jeg kan ikke lage god smak uten ferske grønnsaker, tomater, frukt, olivenolje og friske krydderurter, fastslår mesterkokken og forfatteren.

Annonse
Annonse
Annonse