Annonse
Gyldendal forlag har inngått intensjonsavtale med Aschehoug om fullt eierskap over Forlagssentralen. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Gyldendal og Aschehoug har inngått intensjonsavtale om overtakelse av Forlagssentralen

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Aschehoug og Gyldendal, som i dag har delt eierskap (50/50) i Forlagssentralen, har inngått en intensjonsavtale om at Gyldendal overtar hele eierskapet, skriver Gyldendal i en pressemelding.

- I Norge har vi i dag blant Europas beste distribusjonsløsninger for bøker, men vi ser en rask utvikling innen logistikk og vi skal arbeide videre for å sikre at Forlagssentralen er en konkurransedyktig aktør, forteller Gyldendals konsernsjef i John Tørres Thuv.

Forlagssentralen understreker at de fortsetter sin ambisjon om å være Norges største bokdistributør, og vil utføre ledende distribusjons- og logistikktjenester for de om lag 200 store og små forlagene som i dag er kunder. Aschehoug vil fortsette å være en viktig kunde av Forlagssentralen.

- Forlagssentralen skal fortsette å være en distributør som alle forlag og salgsledd kan benytte. Vi skal arbeide videre for å utvikle så gode og effektive distribusjonsløsninger som mulig og vi ønsker derfor også nye kunder og samarbeidspartnere velkommen, sier administrerende direktør i Forlagssentralen, Hans Kristian Hallén-Hasaas.

Forlagssentralen har 90 ansatte og holder til på Regnbuen industriområde på Langhus. Anlegget på 16.000 kvm rommer til enhver tid om lag 13 millioner bøker fordelt på ca. 22.000 titler. Anlegget er et av de mest moderne distribusjonssentre for bøker i Europa og skal ytterligere tilpasses fremtidens distribusjonsmønster. I 2019 utgjorde omsetningen 162 millioner kroner med et netto årsresultat på 4,3 millioner kroner.

Transaksjonen forutsetter endelig godkjenning fra Konkurransetilsynet.

Annonse
Annonse
Annonse