Annonse
BLIR NY LYDBOKSJEF: Berit Solberg Folden. Foto: Privat

Gyldendal Litteratur har ansatt lydboksjef

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Gyldendal satser på lydbok og har nå ansatt Berit Solberg Folden i den nyopprettede stillingen som lydboksjef i Gyldendal Litteratur.

Tidligere har hun blant annet jobbet som markeds- og salgssjef i Lydbokforlaget og som markedsdirektør i Tanum. Til sammen har Folden tretti års erfaring i å følge med på hvordan norsk bokbransje har fungert og utviklet seg.

Hun tiltrer i stillingen rett over sommeren. Selv mener hun at Gyldendal er stedet å være hvis man skal drive med lyd.

– De har en solid kompetanse og skal satse ordentlig på lydbokformatet, som enda har et enormt vekstpotensial. Jeg gleder meg til å videreføre dette arbeidet og utforske nye retninger, sier hun til Bok365.

Strategidirektør i Gyldendal Litteratur, Harald Ofstad Fougner sier at dette er viktig for Gyldendal og at de har store ambisjoner på vegne av deres forfatteres lydbøker og ønsker å være i forkant av utviklingen. Fougner sier Gyldendal ønsker å ha den beste kompetansen på et felt hvor det skjer store omveltninger med nye forretningsmodeller, nye formater og stadig nye aktører.

LES OGSÅ: Svenskene tar over strømmingen av bøker, hvis ikke Gyldendal…?

Forlagsdirektør Anne Cathrine Knudsen er også fornøyd med å ha fått Folden med på laget. Det er stas å ha fått en engasjert, kompetent og dyktig leder med på det allerede sterke Gyldendal-laget, sier hun.

 

Annonse
Annonse
Annonse