Bok

Cissi Wallin utenfor rettssalen i Stockholms tingsrett, der hun ble dømt for ærekrenkelser etter å ha omtalt Fredrik Virtanen som voldtektsmann på Instagram.

Fredrik Virtanen trekker norsk metoo-søksmål mot Cissi Wallin

Publisert Sist oppdatert

Den svenske medieprofilen Fredrik Virtanen trekker søksmålet mot Cissi Wallin og hennes norske forlag. Saken går videre i Sverige.

– Det er rett og slett full retrett fra Fredrik Virtanen, sier advokat Jon Wessel-Aas til VG. Han representerer Wallin og hennes norske forlag.

Wallin er i det svenske rettsvesenet dømt for ærekrenkelser etter metoo-anklager mot Virtanen. I selvbiografien forteller hun om en påstått voldtekt i 2006. Boka er gitt ut av det norske forlaget Memo, som sammen med Wallin var saksøkt i en sak som skulle opp i Ringerike, Asker og Bærum tingrett 31. mai.

– Jeg vet at mine og forlagets advokater ble kontaktet av Virtanens advokat i går om et forlik, men det sa vi blankt nei til. Jeg har ofret så mye og lagt så mye ned i dette – og jeg var veldig innstilt på å stå opp for både meg selv, for boken og for ytringsfriheten, sier Cissi Wallin til VG.

Saken går videre i Sverige. Wallin har anket dommen der hun ble dømt for ærekrenkelser, mens en separat sak om den svenske utgivelsen av selvbiografien ennå ikke er avgjort.

Powered by Labrador CMS