Annonse
Daglig leder i Foreningen !les, Silje Tretvoll. Foto: Kristin Strøm

Foreningen !les nominert til ALMA 2022

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Foreningen !les er nominert til verdens største barnelitteraturpris, Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA), for femte gang. Listen over de nominerte kandidatene ble offentliggjort i dag.

– Dette var en veldig hyggelig overraskelse! Vi er naturligvis stolte og jublende glade for nominasjonen, sier daglig leder i Foreningen !les, Silje Tretvoll.

Litteraturprisen til Astrid Lindgrens minne ble innstiftet av Sveriges regjering i 2002 og er verdens største barne- og ungdomslitteraturpris. Prissummen er fem millioner svenske kroner. Prisen er internasjonal og deles ut årlig til en eller flere prismottakere uavhengig av språk eller nasjonalitet. Forfattere, illustratører, fortellere eller lesefremmende arbeid kan belønnes. Formålet med prisen er å styrke og øke interessen for barne- og ungdomslitteratur i verden. Basen for arbeidet er FNs barnekonvensjon og barns rett til kultur. Prisvinneren bestemmes av en jury som tar imot nomineringer fra instanser i hele verden. Litteraturprisen til Astrid Lindgrens minne administreres av Statens kulturråd i Sverige.

Listen over nominerte til ALMA 2022 inneholder 282 kandidater fra 71 land. Dette er femte gang Foreningen !les er nominert til prisen.

– At vi igjen blir nominert til verdens største litteraturpris for barne- og ungdomslitteratur, ser vi på som en stor anerkjennelse av jobben vi gjør for å spre leselyst og skape lesere blant barn og unge. Nominasjonen gir oss ekstra inspirasjon til å fortsette arbeidet vårt, og er spesielt viktig i en tid der vi opplever nedgang i lesing og endringer i lesevaner, sier Tretvoll.

– Vi vil samtidig benytte anledningen til å gratulere de øvrige nominerte fra Norge, legger hun til.

De øvrige nominert fra Norge er:

Lisa Aisato, forfatter/illustratør

Gro Dahle, forfatter

Anna Fiske, forfatter/illustratør

Foreningen !les, organisasjon

Ante Mikkel Gaup, forteller

Stian Hole, forfatter/illustratør

Leser søker bok, organisasjon

Gry Moursund, forfattar/illustratør

Svein Nyhus, forfattar/illustratør

Bjørn F. Rørvik, forfattar

Øyvind Torseter, illustratør

Trøndelag fylkesbibliotek, organisasjon

Se listen over samtlige nominerte her

 

Annonse
Annonse
Annonse