Bok

Amanda Gorman under sin diktopptreden ved presidentinnsettelsen i USA. Nå vil flere norske forlag utgi bøkene hennes på norsk.

Flere store norske forlag kjemper om rettighetene til Amanda Gormans bøker

Publisert Sist oppdatert

Amanda Gorman (22) var et hittil ukjent navn i norsk bokbransje før hun ble stjerne over natta etter sin diktopptreden ved presidentinnsettelsen i USA. Nå kan det bli norsk budkrig om hennes neste bøker, skriver Klassekampen.

Etter fremføringen av diktet «The Hill We Climb» klatret Gormans to kommende bøker – en bildebok for barn og en diktsamling – oppover på bestselgerlistene. Nå ser det ut til at bøkene hennes også vil gis ut på norsk.

– Jeg ser det som en selvfølge at alle norske kulturforlag er interessert i å vurdere Amanda Gorman for utgivelse etter å ha sett og hørt henne lese, sier Anne Fløtaker, som er sjefredaktør for skjønnlitteratur i Strawberry publishing.

Fløtaker beskriver Gormans opptreden som svært bevegende, og sier Gorman leser med en autoritet og varme hun kaller imponerende.

Sjefredaktøren mener det er vanskelig å spå om det blir budkrig, men tror man kan forvente at flere norske forlag ønsker å sikre seg forfatterskapet.

Gyldendal forlag har allerede tatt kontakt med sin speider i USA for å få mer informasjon om forfatteren. Eva Thesen, forlagssjef i Gyldendals barne- og ungdomsavdeling. Hun forteller at Gorman er aktuell for forlaget, da først og fremst diktsamlingen.

Powered by Labrador CMS