Annonse
Amanda Gorman under sin diktopptreden ved presidentinnsettelsen i USA. Nå vil flere norske forlag utgi bøkene hennes på norsk. Foto: Patrick Semansky / AP

Flere store norske forlag kjemper om rettighetene til Amanda Gormans bøker

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Amanda Gorman (22) var et hittil ukjent navn i norsk bokbransje før hun ble stjerne over natta etter sin diktopptreden ved presidentinnsettelsen i USA. Nå kan det bli norsk budkrig om hennes neste bøker, skriver Klassekampen.

Etter fremføringen av diktet «The Hill We Climb» klatret Gormans to kommende bøker – en bildebok for barn og en diktsamling – oppover på bestselgerlistene. Nå ser det ut til at bøkene hennes også vil gis ut på norsk.

– Jeg ser det som en selvfølge at alle norske kulturforlag er interessert i å vurdere Amanda Gorman for utgivelse etter å ha sett og hørt henne lese, sier Anne Fløtaker, som er sjefredaktør for skjønnlitteratur i Strawberry publishing.

Fløtaker beskriver Gormans opptreden som svært bevegende, og sier Gorman leser med en autoritet og varme hun kaller imponerende.

Sjefredaktøren mener det er vanskelig å spå om det blir budkrig, men tror man kan forvente at flere norske forlag ønsker å sikre seg forfatterskapet.

Gyldendal forlag har allerede tatt kontakt med sin speider i USA for å få mer informasjon om forfatteren. Eva Thesen, forlagssjef i Gyldendals barne- og ungdomsavdeling. Hun forteller at Gorman er aktuell for forlaget, da først og fremst diktsamlingen.

 

Annonse
Annonse
Annonse