Annonse
Unni Lindell har fått Rivertonprisen to ganger før. Nå er hun nominert igjen. Foto: Berit Roald / NTB
Riverton-nominerte klare

Disse fem skal kjempe om Den gyldne revolver

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Kurt Aust, Frits de Bourg, Karin Fossum, Unni Lindell og Sven Petter Næss er de fem nominerte til Rivertonprisen, Den gyldne revolver.

Det ble kunngjort på Krimfestivalen i Oslo torsdag. Prisen deles ut av det kriminallitterære selskapet Rivertonklubben den 8. april.

Juryen har bestått av: Litteraturprofessor Hans H. Skei (leder) og de to bokanmelderne og forfatterne Elin Brend Bjørhei og Kurt Hanssen.

Kurt Aust er nominert for «Hjertets mørke», som utkommer på Aschehoug og avslutter hans åtte bind sterke serie fra dansketiden med en roman lagt til slavetidens Afrika i 1707. Den kalles «en original og velkomponert roman med et svært dramatisk historisk bakteppe».

Frits de Bourgs «Dykket», ute på Vigmostad Bjørke, er en krim i klassisk stil med handling 60 år tilbake i tid. «Godt konstruerte plott viser at man ikke trenger å finne opp kruttet på nytt hver gang, det er fortsatt fullt mulig å skape en engasjerende krim med de tradisjonelle byggeklossene», heter det fra Rivertonjuryen.

Karin Fossum nomineres for «Bakom synger døden» på Cappelen Damm, kalt «en mesterlig komponert krim og nok et høydepunkt i hennes imponerende krimforfatterskap». Dette er Konrad Sejers siste sak.

Unni Lindells «Nabovarsel», ute på Capitana med hennes nye helt Lydia Winther, beskrives som «en intens krimopplevelse», og viser ifølge juryen også en forfatter som evner å fornye seg – samtidig som de velkjente elementene med kvinner som opplever uhygge midt i sin vanlige hverdag er med.

Sven Petter Næss er nominert for sin andre kriminalroman etter 2019-debuten, «Skjebnesteinen», som utkommer på Aschehoug. Ifølge pressemeldingen «skriver han seg inn i toppsjiktet av norsk kriminallitteratur» med denne utgivelsen – med etterforskeren Harinder Singh i Kripos. «En fryd å lese», heter det.

Annonse
Annonse
Annonse