Annonse
Heidi Sævareid (f. 1984) er en norsk forfatter, oversetter og kritiker. Foto: Lidia Drzewiecka

De nominerte til Sørlandets litteraturpris er klare

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Heidi Sævareid er blant forfatterne som har landet en fin nominasjon.

Sævaried er nominert for romanen «Longyearbyen» - hennes første roman for voksne.

Bokens handling er satt til Longyearbyen i 1957 og forfatteren har latt seg inspirere av bestemoren og bestefarens historie. De dro til Longyearbyen noen år etter krigen, og møtte en hard virkelighet. På den tiden ble Longyearbyen helt stengt av fra fastlandet om vinteren.

På årets nominasjonsliste står også Mirjam Kristensen, som er nominert med romanen «Et plutselig mørke». Kristensen har vært nominert til denne prisen tre ganger tidligere, og i 2001 fikk hun den – da for romanen «De som er ute i regnværet». «Et plutselig mørke» er hennes femte roman.

Tredje nominerte ut i kategorien skjønnlitteratur er Annabelle Despard for diktsamlingen «Vannet bestemmer».

Og om det er total kvinnedominans i kategorien skjønnlitteratur, så er det tre menn som høster nominasjoner i sakprosasjangeren: Pål Kristian Eriksen er nominert for «Nye språk i Norge – en språkodyssé». Håkon Haugland er på sin side nominert for «I sjøfartens tid. Arendal 1723-1900». Tredje nominerte ut i denne kategorien er Harald Dag Jølle for «Nansen. Utfordreren».

Det er bokhandlerne og bibliotekene i Agder som står bak Sørlandets litteraturpris. Utdelingen skjer hvert år i tilknytning til Verdens bokdag 23. april.

Annonse
Annonse
Annonse