Bok

Bonnier Books er Petter Stordalens «drømmepartner», og nå kjøper de 45 prosent av forlaget hans.

Bonnier kjøper en mindre andel i Strawberry Publishing enn planlagt

Publisert Sist oppdatert

Bonnier Books kjøper 45 prosent av Petter Stordalens forlag Strawberry Publishing, langt lavere enn de 70 prosentene de varslet at de ønsket å kjøpe i høst.

– Forlagsvirksomhet handler om å jobbe med de beste forfatterne og gi ut fantastiske bøker. For å kunne gjøre det på best mulig måte, trenger man fred og ro, så da det viste seg vanskelig å få godkjent majoritetservervet av Strawberry Publishing, har vi isteden blitt enige om denne minoritetsløsningen, sier administrerende direktør Håkan Rudels i Bonnier Books i en pressemelding.

Bonnier Books er en drømmepartner, sier investor, hotelleier og medeier i Strawberry Publising, Petter Stordalen.

– De har tyngden, historien og forlagsmusklene vi trenger for å fortsette vår vekst og drive konkurransen i den norske bokbransjen, sier Stordalen.

I november varslet Bonnier Books kjøp av 70 prosent av forlaget. Etter innsigelser fra Konkurransetilsynet er eierfordelingen endret slik at Bonnier blir mindretallseier.

Årsaken var at tilsynet fryktet at prisene ville kunne øke for både for fysiske bøker og lydbøker på strømmetjenester dersom oppkjøpet med 70 prosent eierandel gikk gjennom.

Powered by Labrador CMS