Annonse
Kathrine Nedrejord er ute med en sterk bok for unge. Nå kan «Lappjævel» vinne en fin pris. Foto: Kari Live Rønningen

Barne- og ungdomsbokforfattere skal snart prises av Kulturdepartementet – nominasjonslisten er klar

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

27 forfattere, illustratører, tegneserieskapere og oversettere er nominert når Kulturdepartementet slipper listen over sine nominerte i barne- og ungdomslitteratursegmentet.

De nominerte til Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur 2020 er klare. Prisutdeling – ved kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja – blir det i mars, henholdsvis onsdag 10. mars, fremgår det av pressemeldingen far Norsk barnebokinstitutt.

De nominerte i litteratur-kategorien er Line Baugstø for «Jeg er Leona», Kathrine Nedrejord for «Lappjævel!» og Monika Steinholm for «Ikke akkurat Lykke».

I andre kategorier finner vi profiler som Kaia Dahle Nyhus, som er nominert i bildebok-kategorien med «Fremmed mann», mens Endre Lund Eriksen og Sigbjørn Lilleeng har landet fagbok-nominasjon for sin bok om døden. I fagbok-kategorien dukker også Jannicke Wiik-Nielsen, Ole Mathismoen og Dag O. Hessen opp – nominert for sin bok om småkryp.

Hans Jørgen Sandnes er blant de nominerte i debutant-kategorien. Han er nominert med boken «Krypto. Ned i dypet», og kniver med blant andre Gulraiz Sharif og hans bok, «Hør her’a!»

Kulturdepartementet foretar årlig en premiering av årets beste barne- og ungdomsbøker. Siden 2003 administreres jury og prisutdelingsarrangementet fra Norsk barnebokinstitutt, fremgår det på hjemmesidene.

Annonse
Annonse
Annonse