Annonse
Val McDermid deltar digitalt under årets Krimfestival. Foto: Knut Falch / SCANPIX

Årets Krimfestival blir i stor grad digital

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

I året som markerer 10-årsjubileet er arrangørene av Krimfestivalen i Oslo nødt til å ty til digitale løsninger.

Men det betyr ikke at festivalen ikke har fått med seg store navn på krimmoroa: Val McDermid, Harlan Coben, David Baldacci og store deler av svensk og norsk krimjunta deltar på årets festival som blir arrangert 18.- 20. mars.

Over 40 forfattere og 35 programposter står for tur på en festival som først og fremst blir digital. Man vil kunne se alle de 35 programpostene på nettsiden krimfestivalen.no, fremgår det av pressemeldingen.

«Forhåpentligvis vil det også bli mulig for publikum å være til stede i Cappelen Damm-huset og på Centralteatret i Oslo, men det vil avhengig av smittevernrådene», heter det videre herfra.

Cappelen Damm og Krimklubben er hovedarrangører av Krimfestivalen som arrangeres i samarbeid med Oslo Nye Teater Centralteatret, Rivertonklubben – og flere forlag. Programmet vil bli offentliggjort rundt 20. februar.

– At vi har fått tak i Harlan Coben og David Baldacci er rett og slett et stort scoop. Til sammen har de to solgt over 225 millioner bøker på verdensbasis, sier festivalsjef Knut Gørvell til Bok365.

Flere navn på listen er blant andre Lars Kepler, Camilla Grebe, Hans Rosenfeldt, Ben Macintyre, CJ Tudor, Clare Mackintosh, Sofie Sarenbrant – sammen med hjemlige navn som Hanne Kristin Rohde, Tom Egeland, Gunnar Staalesen, Hans Olav Lahlum, Gard Sveen, Torkil Damhaug, Grethe Bøe og Helene Flood.

Annonse
Annonse
Annonse