Annonse
Krimforfatter Agnes Lovise Matre var nylig aktuell med krimromanen «Uvigslet jord». Allerede til høsten er hun aktuell igjen – da med en roman i kortformatet. Foto: Haakon Nordvik

Agnes Lovise Matre er neste ut med kortroman

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Er kortromanen svaret på hektiske dager med manglende lesetid? Forlaget Vigmostad & Bjørke slår i alle fall et slag for formatet.

Redaktør Marius Aronsen i Vigmostad & Bjørke har gitt et knippe forfattere følgende utfordring: Skriv en fortelling som teller maks 160 sider der handlingen skal legges til samtid eller fremtid – og være inspirert av de ti bud.

– Det var en veldig spennende utfordring å få, uttalte Jørgen Brekke – som var først ut i satsingen og slapp sin «Andre guder» i fjor.

Arne Svingen har gitt ut «Min sønn» i serien, en bok som tok for seg budet om å hedre far og mor. Knut Nærum fulgte så på med «Sannheten», der budet om å ikke tale usant om din neste var utgangspunktet.

Agnes Lovise Matre på sin side har skrevet fram en psykologisk thriller med «Til døden», som spiller på det sjette budet: Du skal ikke bryte ekteskapet. Boken er forventet å utkomme i august.

Matres ektemann, krimforfatteren Geir Tangen, får stafettpinnen etter henne. Han skriver en fortelling rundt budet om at du ikke skal misbruke Guds navn, og denne fortellingen har arbeidstittelen «Vik fra meg», opplyses det fra forlagshold om boken som etter planen skal utkomme til våren.

Annonse
Annonse
Annonse