Annonse
Sjefredaktør i Gyldendal, Kari Marstein, har stor tro på Vinduet om digitalt produkt. Det er Gyldendal som er ansvarlig utgiver for Vinduet. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Vinduet dropper papirutgaven

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Litteraturtidsskriftet Vinduet har kommet ut i 75 år. De skal fortsatt komme ut, men Gyldendal forlag som gir ut tidsskriftet, har bestemt seg for å droppe papirutgaven.

De lyser nå ut to redaktørstillinger på 50 prosent hver, der oppgaven er å oppgaven er å utforme og drive Vinduet som et fritt tilgjengelig tidsskrift – på nettet.

Klassekampen har snakket med tidligere redaktører som sier de vil savne papirutgaven. Blant dem er forfattere Jan Kjærstad som var redaktør for Vinduet på siste halvdel av 1980-tallet og sitter i dagens redaksjonsråd.

Kjærstad understreker imidlertid at kreative mennesker kan skape noe helt annet enn det vi ser for oss. Dette kan bli en flott ny litterær scene på nettet, mener han. men hans foreløpige konklusjon er at dette er vemodig og trist.

Kari Marstein, forlagssjef for norsk skjønnlitteratur i Gyldendal, har stor tro på at den stolte tradisjonen også vil leve videre etter den digitale overgangen. Hun mener at den heldigitale satsingen vil gi tidsskriftet en bedre mulighet til å være dagsaktuelt. Dessuten er distribusjonen av papirtidsskrift er blitt mer komplisert, med færre utsalgssteder og det er få bokhandler som tar i inn tidsskriftet.

Audun Lindholm, som er redaktør i tidsskriftet Vagant, sier «dette kan bli første skritt i avviklingen av Vinduet slik vi kjenner det».

 

Annonse
Annonse
Annonse