Annonse
F.v.: Forfatterne Herbjørg Wassmo, Thorvald Steen, tidl. kulturminister Trine Skei Grande (V) (stående t.v.) ) og direktør i NORLA Margit Walsø på scenen i den norske paviljongen, under internasjonale bokmessen i Frankfurt.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Norla

Vil ha tilbake sponsorpenger

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Bokbransjens stiftelse Norla krever penger tilbake etter at et norsk helseforetak trakk seg som hovedsponsor for bokmessa i Frankfurt, skriver Klasskampen.

Da satsingen på bokmessen i Frankfurt i fjor gikk med 2,5 millioner i underskudd, gikk egenkapitalen tapt for stiftelsen Norla, som skal fremme norsk litteratur i utlandet.

En av Norlas hovedsponsorer, Norway Health Tech i Oslo, trakk seg i fjor vår. 1,5 millioner kroner rant dermed ut av sponsorbudsjettet.

Dette sved ekstra for Norla, og direktør Margit Walsø mente at sponsoren opptrådte «uriktig».

I etterkant har Norla henvendt seg til Norway Health Tech med krav om kompensasjon, men uten å få svar.

– Vi var interessert i å få til en dialog om en minnelig løsning, understreker Walsø overfor avisen.

Med advokatfirmaet Bull & Co i ryggen har Norla nå sendt varsel om rettslige skritt, dersom ikke selskapet innfrir kravet om økonomisk kompensasjon.

Administrerende direktør Kathrine Myhre i Norway Health Tech har også engasjert advokat, og er uenig både i kravet og i grunnlaget for det.

Annonse
Annonse
Annonse