Annonse
Forfatteren Carl Frode Tiller har fått en fin litteraturpris. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Tiller er årets Doblougpris-vinner

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Den norske Dobloug-komiteen tildeler på vegne av Svenska Akademien Dobloug-prisen for 2020 til forfatterne Carl Frode Tiller og Nils Christian Moe-Repstad.

Doblougprisen, som tar sikte på å fremme norsk og svensk skjønnlitteratur, ble opprettet i 1938.

Komiteen skriver blant annet i sin begrunnelse at «Carl Frode Tiller er en av de viktigste og mest talentfulle forfatterne i norsk samtidslitteratur. Det er ikke tvil om at han fortjener å få Dobloug-prisen.»

Carl Frode Tiller (f. 1970) er utdannet historiker. Han debuterte som forfatter i 2001 med romanen «Skråninga», som han blant annet fikk Tarjei Vesaas' debutantpris og P2-lytternes romanpris for og som ble nominert til Brageprisen.

For «Innsirkling» (2007) har Tiller fått Brageprisen 2007, Kritikerprisen 2008 og Gyldendals Sultprisen 2008. Boken var dessuten innstilt til Nordisk råds litteraturpris. For samme bok har han også fått EUs litteraturpris 2009. Også «Innsirkling 2» (2010) har fått fantastiske anmeldelser, har vunnet P2-lytternes romanpris, var nominert til Bokhandlerprisen og Kritikerprisen og til Nordisk råds litteraturpris. «Innsirkling 3» (2014) har fått god mottakelse og var nominert til Bokhandlerprisen.

I 2017 kom Tillers foreløpig siste roman, «Begynnelser». Romanen sørget for at forfatteren ble nominert til Nordisk råds litteraturpris for tredje gang.

Annonse
Annonse
Annonse