Annonse
Flere forfattere har avlyst sin ankomst til festivalen, men det forventes fremdeles at blant annet Vigdis Hjorth (bildet) deltar. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Avlyser ikke

Svensk litteraturfestival går som planlagt

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Blant de medvirkende som fortsatt ventes til Umeå er islandske Sjón og norske Vigdis Hjorth, skriver TT.

Fra Finland kommer blant andre Tua Forsström, Monika Fagerholm og Anja Snellman. Ingen av årets forfattergjester kommer reisende fra Kina, Sør-Korea eller Italia, heter det videre.

Festivalbillettene til Umeå Internasjonale litteraturfestival solgte som vanlig ut i januar, og selv om koronaviruset skaper uro tar arrangørene høyde for et stort publikum, ifølge Patrik Tornéus, en av festivalens ansvarlige.

Akkurat nå jobber arrangørene for at seminarene med Jonathan Safran Foer og Helle Helle skal kunne gjennomføres via link, noe begge forfatterne har sagt ja til.

– Vi får hele tiden spørsmålet «planlegger dere å avlyse», og jeg svarer «vi avlyser ikke». Det er ikke på grunn av arroganse eller noe, det må være en myndighetsbeslutning angående forsamlinger. Derimot går vi ut med informasjon på hjemmesidene våre der vi ber folk holde seg hjemme dersom de føler seg syke, sier Tornéus.

Årets Littfest i Umeå innledes 12. mars.

Samtidig meldes det fra Danmark at den store Krimimessen kaster inn håndkleet. Bokmessen viet krimlitteratur skulle funnet sted 28.–29. mars i Horsens, men den avlyses fullt og helt, skriver Boktugg.

«Vi beklager ulempene dette medfører for 7000–10.000 gjester og våre mange samarbeidspartnere. Men vi verken kan eller vil sette våre gjesters sikkerhet på spill», sier Claus Hagstrøm Hansen, som er ansvarlig for messen, i en uttalelse.

Danske myndigheter besluttet fredag å komme med en anbefaling om å avlyse eller utsette arrangementer med flere enn 1.000 mennesker, ifølge NRK.

Annonse
Annonse
Annonse