Annonse
Hun skriver spenning for store og små – og har et stort opplag på Blålys-serien som tar for seg unges hverdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Rohde skriver mer om utfordringer unge møter i teknologiens tidsalder

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Den fjerde boka i den populære Blålys-serien for unge lesere kommer nå og har tittelen «Mysteriet med trusselmeldingene», melder Kagge.

Totalopplaget for serien er 26 500 eksemplarer, og en tidligere bok i serien, «Mysteriet med det forbudte bildet», er en av fem bøker som er nominert til årets Bokslukerpris – som deles ut på Verdens bokdag 23. april.

I den ferske boken møter vi hovedpersonene Astrid og Yusuf igjen, og når Yusuf mottar drapstrusler på mobiltelefonen tegner Rohde et bilde av hvordan barn og voksne håndterer dette.

Neste bok i Blålys-serien, «Kodemysteriet», kommer til høsten, og klasse 7a og 7b på Brønnøysund barne- og ungdomsskole har bidratt til handlingen her.

«I Brønnøysund har de en kirke hvor korset nesten har blitt ødelagt av to branner, og det ville elevene at Rohde skulle ta med i neste bok», heter det fra forlaget.

Hanne Kristin Rohde kan dra veksler på en lang karriere i politiet når hun skriver spenningsbøker for både barn og voksne. I dag er hun forfatter, foredragsholder og fast deltaker i TV-serien «Åsted Norge».

«Mysteriet med trusselmeldingene» er hennes tiende bok.

 
Annonse
Annonse
Annonse