Annonse
Casper André Lugg er i anmarsj til Ulvik poesifestival, som har tap av naturen som tema for 2020-arrangementet. Foto: Anna-Julia Granberg / Blunderbuss / Cappelen Damm

Poesifestival tar for seg tap av naturen – med Lugg, Bremnes og Ropstad

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Festivalen arrangeres i hjembygda til dikteren Olav H. Hauge, som skrev mange dikt om forholdet vårt til naturen.

Et dikt utgitt i 1980, kalt «Me trodde verdi her er til for oss», inspirerte til festivaltemaet.

Casper André Lugg (f. 1985) og danske Mette Moestrup (f. 1969) er de to første poetene som offentliggjøres til Ulvik poesifestival.

– Lugg har en ung, markant og etablert stemme i den norske samtidspoesien. Tematikken han bruker i sin poesi har en naturlig plass i årets festivalprogram, sier festivalprodusent Jorid Lekve Eide.

Om Moestrup heter det at hun er en av initiativtakerne til Forfatternes klimaaksjon i Danmark, og en av de fremste nordiske samtidspoetene.

– Sanglyrikken har en sentral plass i festivalprogrammet, og vi er glade for å ønske Kari Bremnes og Erlend Ropstad velkommen til Ulvik, sier daglig leder ved Olav H. Hauge-senteret, Geir S. Netland, som legger til:

– Gjennom Hauges diktning, og i møte med aktuelle samtidspoeter og artister, håper vi at årets festivaltema kan gi ettertanke rundt naturens egenverdi og hva som kan gå tapt.

Annonse
Annonse
Annonse