Forfatter Zeshan Shakar kommer med ny bok.
Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Oppfølgeren til «Tante Ulrikkes vei» kommer

Publisert: 18. mai 2020 kl 10.22
Oppdatert: 18. mai 2020 kl 10.22

Forlaget Gyldendal har nå lagt ut detaljene om Zeshan Shakars kommende roman. Den har fått navnet «Gul bok» og foregår blant annet i korridorene på Y-blokka. Utgivelsesdato er satt til 20. august.

Men Shakar er langt fra ferdig med romanen.

– Jeg skal nok bli ferdig. Jeg sitter og holder på nå, sier forfatteren til Dagsavisen.

Debutromanen «Tante Ulrikkes vei» solgte i over 150.000 eksemplarer, og har allerede blitt et standardverk i norsk oppvekstlitteratur. I boken kunne vi følge to unge gutter fra samme blokk på Stovner i Oslo. Den ene er skoleflink og prøver å komme seg opp og fram, det vil si vestover – den andre blir i drabantbyen.

Ifølge Shakar skal «Gul bok» bli en tematisk oppfølger til «Tante Ulrikkes vei». I «Tante Ulrikkes vei» fikk vi være med på klassereisen til en av hovedpersonene.

– I «Gul bok» møter vi hovedpersonen når klassereisen er gjort, forteller Shakar. Han er utdannet økonom, oppvokst i Groruddalen, og jobber i forvaltningen. I likhet med Mani, hovedpersonen i «Gul bok»

«Tante Ulrikkes vei» foregikk i perioden 2001-2006, «Gul bok» starter tre-fire år etter.

Saken fortsetter under annonsen

– Mani jobber i regjeringskvartalet, i Y-blokka. Handlingen er lagt ti år tilbake i tid, til rundt 2010, før det ble aktuelt å rive Y-blokka. Så det er ikke noe innlegg i den debatten. Men boka kommer inn på 22. juli, uten at det er et hovedtema, sier Shakar til Dagsavisen.

 

 

Ledige stillinger – kulturjobb