Bok

Den historiske thrilleren «Gotisk Menora» lanseres i disse dager. Geir Felling-Andersen er forfatteren bak boken – som det har tatt noen år å skrive. Mye research, og reiser til stedene som beskrives, måtte til.

Ny spenningsroman sikter mot filmlerretet

En av høstens romaner skisserer en spenstig løsning på en historisk gåte – og kan bli film.

Publisert Sist oppdatert

Boken er skrevet av historiker og forlegger Geir Felling-Andersen, som med «Gotisk Menora» har levert sin romandebut. Spenningsromanen, med undertittelen «den som overlever vil få se», teller over 800 sider og utkom 11. september. Allerede før utgivelse ble det inngått filmopsjon-avtale med filmselskapet Graham film, tidligere Turbinfilm, med tanke på filmatisering, melder forlaget.

Ifølge Bodøposten.no har forfatteren brukt ni år på å skrive romanen, men gåten som boken belyser har forfatteren vært interessert i helt siden 11-årsalderen, får NTB opplyst fra forlagshold.

Opptakten til handlingen i boken skjer i en kjeller i svenske Karlstad, der romanens hovedperson blir innviet i løsningen på et av historiens store skattemysterium: Hvor tok goterkongen Alarik sin skatt, den sjuarmede lysestaken i gull, egentlig veien?

Ifølge forlaget kan boken sies å være i slekt med både «Sofies verden» og «Da Vinci-koden», og stikkord er blant annet religiøse symboler og folkevandringstiden.

Geir Felling-Andersen er romandebutant i høst, men i 2011 ga han ut historieboken «Fra romer til ridder – de europeiske folkevandringene».

Powered by Labrador CMS