Annonse
Forfatter Ingvar Ambjørnsen har latt Elling få boltre seg i både blogger og i bøker i senere tid. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Ny Elling-bok til høsten

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Til høsten utgir Ingvar Ambjørnsen en ny bok om Elling, da med blogger og betraktninger fra romanfiguren, melder Cappelen Damm. De har måttet trykke opp 43.000 bøker av Elling-comebacket «Ekko av en venn».

LES OGSÅ: Forfatter Ingvar Ambjørnsen: – Jeg har vært en loner

Også i vår vanket det Elling-nytt, da Ambjørnsen slapp en sjette bok om romanfiguren: «Ingen kan hjelpe meg». I denne kortromanen, som forfatteren selv beskriver som et bonusspor, fikk vi Ellings betraktninger og tanker rundt Houellebecq-romanen «Lanzarote», samtidig som handlingen blander seg godt inn i Ellings eget liv. Også denne Elling-fortellingen ble godt mottatt av både lesere og kritikere.

Det stopper ikke her med Elling-nytt: Til høsten er nemlig Ellings blogginnlegg klar for publikum i bokform under tittelen «Yoko Ono er en sjarlatan. Blogger og betraktninger».

Boken byr på tekster Ambjørnsen har skrevet fra 2013–2020, og noen av tekstene har forfatteren vært på turné med.

«Det er Elling som fører ordet i alle tekstene», melder forlaget om høstens utgivelse der romanfiguren er innom saker fra nyhetsbildet, minner om moren og flesk og duppe.

«Men har også sterke meninger om mye og mangt. For eksempel om Yoko Ono», skriver forlaget avslutningsvis.

Annonse
Annonse
Annonse