Annonse
Grunn til å smile: Den svenske krimforfatteren Tove Alsterdal vant hjemlandets gjeve pris for beste «deckare» søndag med «Rotvelte» – som utkommer på norsk neste år. Foto: Berit Roald / NTB

Norske lesere må vente til juli neste år på oversettelsen av årets beste svenske krim

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Norske lesere må vente til juli 2021 for å lese årets beste svenske krim, som er Tove Alsterdals «Rotvelte», på norsk.

Søndag ble det bekjentgjort at Alsterdals krimroman ble kåret til årets beste av Svenska Deckarakademien. Dermed danket hun ut et rent kvinnefelt, bestående av Stina Jackson, Kristina Ohlsson, E.L. Dezmin og Christina Waldhén, og kunne ta med seg et gyllent kubein hjem.

Tove Alsterdal (f. 1960) vant samme utmerkelse i 2014 med «Låt mig ta din hand», som var hennes tredje roman og utkom på norsk under tittelen «Ingen vei tilbake».

Med krimroman nummer fem, «Rotvelte», er hun i gang med en helt ny serie der politietterforskeren Eira Sjödin er hovedkarakter, og som foregår i svenske Norrland. Og Gyldendals krimredaktør Siren Marøy gratulerer prisvinneren, som vil utkomme til sommeren i norsk språkdrakt.

– Vi gleder oss stort til å gi ut den første boken i denne spennende serien som er lagt til Ådalen i Sverige. Det er et godt plott, vakkert landskap og spennende hele boken gjennom. Tove Alsterdal skriver kvalitetskrim, heter det fra Marøy.

Annonse
Annonse
Annonse