Annonse
Elin Anna Labba, som nylig fikk den svenske Augustprisen, er aktuell for neste års litteraturfestival på Lillehammer. Foto: Hugo Thambert / Pax

Norsk Litteraturfestival styrker Norden-røttene

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Jón Kalman Stefánsson, Per Petterson og Elin Anna Labba er nordiske forfatternavn som kommer til å sette sitt preg på neste års litteraturfestival i Lillehammer.

Etter en spesiell tid med koronarestriksjoner ser Norsk Litteraturfestival mot 2021. Fra arrangørhold meldes det at også kjente nordiske forfattere som Lena Andersson, Kirsten Thorup, Iben Mondrup, Sandra Lillebø, Bergsveinn Birgisson, Kjell Westö, Zeshan Shakar, Erika Fatland og Kim Fupz Aakeson er blant forfatterne som er bekreftet til neste års festival.

«Stengte grenser har fått oss til å reflektere over det nordiske fellesskapet, og i løpet av festivaldagene, fra tirsdag 25. til søndag 30. mai, vil vi undersøke hvordan nordiske forfattere forholder seg til hverandre på tvers av landegrensene, heter det om tematikken som skal under lupen.

På tapetet står også en ny programserie, kalt «Nordiske traumer», og hit kommer den nyslåtte August-prisvinneren Elin Anna Labba for å fortelle om tvangsflytting av samer i Norge og Sverige. Per Petterson og Asta Olivia Nordenhof kommer også for å samtale om Scandinavian Star.

Festivalsjef Marit Borkenhagen forteller at 2020 har gitt Norsk Litteraturfestival nyttig erfaring som tas med i planleggingen av vårens festival – som også vil kreve tilpasninger og godt smittevern. Hun sier videre:

– Det vi fremfor alt har lært er hvor viktig det er med felles kulturopplevelser og litterære møteplasser.

Annonse
Annonse
Annonse