Annonse
Lars Mæhle kan glede seg svært over at dinosaurgjengen hans er en favoritt – både hjemme og ute. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Norsk barnebokserie solgt til Kina

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

For ett år siden slapp Kagge den første boka i «Dinosaurgjengen», med Lars Mæhle som forfatter og Lars Rudebjær som illustratør.

De slår ikke bare an hjemme – med et opplag på 40.000 bøker. Også utlandet vil ha bøkene som er solgt til forlag i Ungarn, Island, Finland, Estland, Danmark og Kina.

Det spesielle med avtalen med det kinesiske forlaget, Beijing-baserte Thinkingdom, er at de kjøpte rettighetene til alle fire bøkene – i én sveip.

– Det er ikke uvanlig at forlag i for eksempel Korea og Kina kjøper bildebøker til oversettelse, men fire bøker i slengen er ikke vanlig, sier agent Eirin Hagen i Hagen Agency.

Lars Mæhle selv er overrasket over suksessen:

– Ja. Det må jeg si. Jeg visste at barn har dilla på dinosaurer, men at de er SÅ besatt av dinosaurer, kom faktisk litt overrumplende på meg, sier han.

Første bok i «Dinosaurgjengen», «Egget», suste rett inn på bestselgerlisten for barnebøker, og ble der i over et halvt år.

– Det har jeg ikke opplevd med noen annen bok. Jeg har mistet helt tellingen på antall bøker jeg har utgitt, men jeg tror det er over 50 nå. Dinosaurgjengen troner helt der oppe, det er det ingen tvil om, fortsetter Mæhle.

De fire bøkene i serien er «Egget», «Svømmekonkurransen», «Reisen» og «Skattejakten». Ny bok kommer til høsten, melder Kagge.

Annonse
Annonse
Annonse