Annonse
Heidi Linde skriver en barnebokserie om Olivia. «En følelsesmessig guide til skilsmissebarntilværelsen som fortjener mange lesere i alle aldre», kvitterte VG sin anmelder. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Nå starter jakten på ny vinner av Bokslukerprisen

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Årlig kåres det en forfatter som har skrevet en bok man bare sluker, og nå er 120 000 elever på mellomtrinnet klar til å starte jakta.

De skal lese utdrag fra ti nominerte bøker i en antologi, vurdere det de leser – og til slutt stemme fram sine fem superfinalister. 15 juryklasser får deretter oppdraget med å lese superfinalistene fra perm til perm og kåre en vinnerbok. Prisen deles ut på Verdens bokdag 23. april 2021.

Prisen er støttet av Utdanningsdirektoratet og Kulturrådet og det er bøker for aldersgruppa 9–12 år som skal løftes fram med dette prisarbeidet.

De ti bøkene som har fått plass i årets antologi er «Kodeord Overlord» av Tor Arve Røssland. «Buffy By er talentfull» av Ingeborg Arvola. «Spesialklassen» av Flu Hartberg. «Opphavet» av Torbjørn Moen. «Blyanthjerte» av Elin Hansson. «Som ein bror: historien om sjimpansen Julius» av Alfred Fidjestøl. «Magnus Carlsen og sjakkmorderen» av Aleksander Kirkwood Brown. «Annenhver uke. Olivias liv» av Heidi Linde. «Blå flaggermus» av Harald Nortun og «Harpa» av A. Audhild Solberg.

Annonse
Annonse
Annonse