Annonse
Jo Nesbø blir fort en Mammutfavoritt. Foto: Gitte Johannessen / NTB kultur

Nå kommer Mammutsalget

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Er det noen bøker du går rundt og ønsker deg – og som du håper skal komme på salg? Da kan du ha hellet med deg. «Bokskredet» med den betegnede tittelen Mammutsalget står nemlig for døren.

Mandag 24. februar braker det løs – med over 800 boktitler på salg fram til 7. mars. Det er i tillegg 170 e-bøker og 19 nedlastbare lydbøker på plass i katalogen.

De mest forhåndsbestilte bøkene til Mammutsalget 2020 er «Midnattsgjengen» (David Walliams), «Heksene» (Roald Dahl), «Hyttebok frå helvete» (Are Kalvø), «Macbeth» (Jo Nesbø) og «Klompelompes sommerbarn» (Hanne Andreassen Hjelmås og Torunn Steinsland).

Lahlum anbefaler debutant

Hans Olav Lahlums krimroman «De fems tegn» er også med på Mammutsalget 2020, noe han er glad for – samtidig som han passer på å gi sine egne bokanbefalinger. Han anbefaler blant andre Susanne Skogstads roman «Svartstilla», og begrunner slik:

«En kort roman som gjør et langvarig inntrykk, fordi en ung forfatterdebutant lever seg dypt og sterkt inn i livets siste fase for en gammel enke. Nesten poetisk vakkert – og samtidig svært tankevekkende».

På Lahlums liste står også en rekke sakprosabøker, nemlig Heidi T. Skjeseths «Løgn», Thor Steinhovdens «Det amerikanske marerittet», Ole Kristian Grimnes «Norge under andre verdenskrig» samt Torkil Damhaugs krimroman «Den femte årstid», som for øvrig er forfatterens andre bok til å vinne Rivertonprisen.

På salg under Mammut vil du også finne kritikerrost krim som «Alt er mitt» (Ruth Lillegraven), «Oxen. Hengte hunder og mørke menn» (Jens Henrik Jensen), «Dronen» (Unni Lindell) og «Kastanjemannen» (Søren Sveistrup).

Romangodbiter

Det er mange romangodbiter på plass, både lite kjente perler og mer kjente titler loves, melder Forleggerforeningen.

I sistnevnte kategori finner vi Simon Strangers «Leksikon om lys og mørke», Per Pettersons «Menn i min situasjon», Maria Kjos Fonns «Kinderwhore» og Jon Kalman Stefanssons «Sommerlys, og så kommer natten».

Mammutsalget bygger på en tradisjon som går 130 år tilbake. Det første salget fant sted så tidlig som i 1885. I 1964 ble Mammut-navnet lansert.

64 forlag og 390 bokhandlere er med på den store bokmønstringen som arrangeres av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen.

Annonse
Annonse
Annonse