Annonse
Forfatter Per Marius Weidner-Olsen ble droppet av Forlaget Oktober - men går nå sin egen vei. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Må trykke flere eksemplarer av Weidner-Olsens bok etter utgivelse på eget forlag

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Romanen «Jeg hadde en oppvekst nesten som min egen» var boken som ble hjemløs da Forlaget Oktober trakk seg fra videre samarbeid med forfatteren.

Romanen utkom på Forlaget Oktober tidligere i høst. Men forfatter Per Marius Weidner-Olsen fortalte ikke Oktober at han er tidligere straffedømt da han fikk bokavtalen. Da dette ble kjent, brøt forlaget med forfatteren og sluttet også både å markedsføre og trykke opp romanen.

Men romanen, som er Brageprisnominert, har fått nytt liv på forfatterens eget forlag, November. Her har han fått trykket opp et førsteopplaget på 1500 bøker – som allerede er utsolgt til bokhandel. Nå trykkes andreopplaget. Samlet opplag for andreutgaven av boka blir på 3500 eksemplarer.

– Det var dette jeg drømte om, og jeg er så takknemlig for at alt arbeidet jeg har lagt i boka, blir satt pris på nå. Da beskjeden kom om at opplaget var utsolgt, heiv jeg meg på telefonen og fikk BoldBooks til å bestille et nytt opplag for meg, forteller Weider-Olsen.

Det nye opplaget er forventet til lager 7. desember, fremgår det av pressemeldingen.

Det uavhengige selskapet BoldBooks tilbyr forfattere hjelp til å finne alternative måter å gi ut bøker på.

Annonse
Annonse
Annonse