Annonse
Atle Berge (bildet) er nominert til LOs litteraturpris sammen med Amalie Kasin Lerstang og Lars Ove Seljestad. Foto: Sara Berntsen / Samlaget

LOs nye pris skal løfte arbeiderklasselitteratur

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Prisen skulle opprinnelig deles ut under Arbeiderlitteraturfestivalen på Jernrosa i Odda den 1. mai i år, men ettersom festivalen ble korona-avlyst flyttes prisutdelingen til 26. august på Litteraturhuset i Oslo. Det skriver Dagsavisen.

Til avisa sier juryleder og LOs førstesekretær Julie Lødrup at prisen skal bidra til å løfte litteratur som «viser frem variasjonen i menneskers liv».

– Vi ønsker å gjøre arbeiderlitteraturen synlig. Bøkene trenger ikke handle om arbeid direkte, men skildre arbeiderklassens erfaringer. Vanlige folk med vanlige jobber, som for eksempel helsefagarbeidere, renholdere, butikkarbeidere eller håndverkere. De er underrepresenterte i litteraturen, der vi oftere treffer på ulike kunstneryrker, sier Lødrup til Dagsavisen.

Tre forfattere er nominert til prisen som kommer med et diplom og en sum på 100.000 kroner.

  • Amalie Kasin Lerstang med diktsamlingen «Vårs»

  • Lars Ove Seljestad med romanen «Snøen stryk ut alle spor»

  • Atle Berge med romanen «Puslingar»

Sistenevnte ble også nylig nominert til EUs litteraturpris - European Union Prize for Literature (EUPL) - sammen med tre andre norske forfattere.

Annonse
Annonse
Annonse