Annonse
Forfatter og illustratør Lisa Aisato med Bokhandlerprisen 2019 som hun fikk for boka «Livet - illustrert». Nå skal boka utgis på 15 språk. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB

«Livet – illustrert» er på vei til USA

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Lisa Aisatos bok er solgt til 15 språk og skal utgis i USA og Canada høsten 2021.

«Livet – illustrert» er blant annet solgt til Brasil, Italia, Polen, Russland og Tyskland, melder forlaget Kagge – som nå kan opplyse om at også De engelskspråklige rettighetene er solgt. De går til forlaget Arctis US.

– Vi har allerede gitt ut noen av hennes bøker i Tyskland, hvor førsteopplaget av «Livet – illustrert» ble utsolgt etter kort tid i salg. Det er en stor glede å utgi hennes bøker, og vi ser fram til å lansere boken hennes for de amerikanske leserne, sier forlegger Jan Weitendorf von Hacht.

Boka utkom her hjemme høsten 2019 til gode kritikker og fikk Bokhandlerprisen samme år. Nå ser det ut til at også utlandet vil ha mer av Aisato. Det finnes bøker av og med henne på 37 språk.

– «Livet – illustrert» er blitt svært godt mottatt. For eksempel er den danske utgaven som ble lansert i mars, allerede trykket i fem opplag, sier Evy Tillman, agent i Oslo Literary Agency.

Lisa Aisato er i høst også aktuell med illustrasjonene til «Solvokteren», som er skrevet av Maja Lunde. Boka topper nå bestselgerlisten for barne- og ungdomsbøker, og var den mest solgte barneboka i november. Den er hittil trykket i 67.500 eksemplarer.

Annonse
Annonse
Annonse