Annonse
Yrsa Sigurdardottir er våraktuell med besøk til Krimfestivalen. Foto: Ljósmynd / Kristinn Ingvarsson

Krimfestivalaktuelle Yrsa Sigurdardottir skriver barnebok

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Yrsa Sigurdardottir er oversatt til mer enn 30 språk og hun har solgt over 2,5 millioner bøker. Den siste boka i serien om Freyja og Huldar kom på islandsk rett før jul, og kommer på norsk i januar 2021, melder forlaget Kagge.

– Det var trist å skrive den siste boken om Freyja og Huldar. Men jeg tror avgjørelsen er riktig, for det er viktig å avslutte før man innser at man er lei av karakterene sine, sier forfatteren via epost – og legger til:

– Jeg kan love de norske leserne at den siste boka om Freyja og Huldar er langt fra er kjedelig. Den handler om surrogati, og om hvor galt det kan gå.

Sigurdardottir har svært mange norske lesere. Totalopplaget på bøkene til den islandske forfatteren er hele 295.000 eksemplarer her på berget – og akkurat nå topper hun listen til Storytel med boken «Syndsforlatelse».

Til Krimfestivalen kommer hun blant annet for å snakke om «Dukken», der vi møter Freyja og Huldar for nest siste gang. Ifølge forfatterens norske forlag var det en dukke, funnet i garnet til en norsk fiskebåt, som inspirerte til romanen.

Det var med barnebok Sigurdardottir i sin tid bokdebuterte i 1998. Den første spenningsromanen hennes, «Det tredje tegnet», kom i 2005, fikk gode anmelderskussmål og mange lesere. Siden er det blitt 15 kriminalromaner. Serien om Huldar og Freyja teller i alt seks bøker.

Mer om Krimfestivalen finner du her.

Annonse
Annonse
Annonse