Annonse
Kurt Nilsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Raja

– Knut Nilsen er ufortjent blitt en hoggestabbe

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Norsk Kulturråd og Kurt Nilsen er blitt utsatt for heftig kritikk etter at Kulturrådet vedtok å støtte Nilsens juleturné med 13 millioner kroner vi den nye stimuleringsordningen.

Fredag ble det kjent at et tyvetalls konsertarrangører har sent et brev til kulturministeren der de etterlyste midlene de har søkt på, men ikke fått svar på.

– Jeg synes enkelte her har blitt plassert litt i gapestokken, sier Raja til VG og sikter til store utbetalinger til blant andre Kurt Nilsen, Bjørn Eidsvåg og Truls Svendsen. Han mener artistene fortjener takk for at de vil arrangere konserter.
Støtten de mottar går til alle medvirkende, lys, lyd, medhjelpere og vakter.

Raja understreker at han ikke mottar en eneste søknad og at han ikke blander seg inn i hvem Kulturrådet vil tildele støtte.

-Jeg har ikke hatt dialog med Kulturrådet om en eneste søknad, presiserer Raja.

90 prosent av de 900 søknadene som har kommet inn til stimuleringsordningen er på under én million kroner. VG skriver at den laveste søkesummen på 2400 kroner, mens Stageway har søkt om 20,4 millioner kroner for flere juleturneer og andre konserter, blant annet med Sivert Høyem, Odd Nordstoga, Eva Weel Skram, Hekla Stålstrenga og flere andre.

Annonse
Annonse
Annonse