Bok

Forfatter Kjell Askildsen

Kjell Askildsens noveller til Penguins Modern Classics-serie

Kjell Askildsen har de siste ti årene fått mange nye lesere utenfor Norge. Nå skal et utvalg av novellene hans utkomme på legendariske Penguin Modern Classics.

Publisert Sist oppdatert

De eneste andre skandinaviske skjønnlitterære forfatterne man finner i denne serien er Karen Blixen, Tove Ditlevsen, Thomas Tranströmer og Tarjei Vesaas.

Redaktør for Penguin Modern Classic, Maria Bedford, sier følgende om utgivelsen i en pressemelding:

– Kjell Askildsen er en av Norges viktigste forfattere og vi er lykkelige over å kunne utgi denne nye oversettelsen av de beste novellene hans i Penguin Modern Classics. Disse historiene er mørke, tilsynelatende enkle, og uforglemmelige. Vi gleder oss til å dele hans briljans og særpreg med lesere over alt våren 2021.

I Oslo Literary Agency, Askildsens litterære agentur, jubles det over nyheten:

– Vi er veldig stolte over at Kjell Askildsen nå skal ut i Penguin Modern Classics, en serie som teller giganter som Virgina Woolf, Franz Kafka, James Joyce og Samuel Beckett, i tillegg til noen utvalgte samtidsforfattere på nobelprisnivå, som Svetlana Aleksijevitsj, Peter Handke, Javier Marias, og Patrick Modiano. Det er godt selskap for en nålevende norsk forfatter, og det viser storheten i Askildsens forfatterskap, sier Askildsens agent Henrik Francke.

Våren 2021 utkommer samlingen av noveller, med den engelske tittelen «Everything as Before», også i USA på forlaget Archipelago.

Høsten 2019 utkom hele Askildsens samlede verk på tysk. Det velrennomerte forlaget Luchterhand sto bak storsatningen.

Kjell Askildsens bøker er oversatt til 32 språk.

Powered by Labrador CMS