Annonse
Overrasket og glad: Jon Fosses storverk «Septologien» har havnet i fint nominasjonsselskap. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Overrasket og glad: Jon Fosses storverk «Septologien» har havnet i fint nominasjonsselskap.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix  

Jon Fosse nominert til Bookerprisen

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Nå er Jon Fosse på den gjeve listen.

Jeg ble overrasket og glad

Roy Jacobsen ble nominert for «De usynlige» i 2017, og nå følger Jon Fosse etter – med nominasjon på langlisten til Den internasjonale Bookerprisen – en av verdens aller mest prestisjefylte litteraturpriser. Årlig deles den ut til den beste skjønnlitterære boken som er oversatt til engelsk.

Fosse er ikke ukjent med prisnominasjoner og prisheder, og han kan blant annet skilte med Nordisk råds litteraturpris. Til VG sier han likevel at nominasjon til Bookerprisen er spesielt.

– Stykkene mine er blitt spilt en del i England, men har nesten alltid fått svært dårlige kritikker – med noen få unntak. Så jeg hadde ikke ventet at en så egenrådig roman som «Septologien» skulle bli nominert til den viktigste engelskspråklige prisen, som nok også er en av de viktigste litteraturprisene i verden, sier Fosse til VG.

– Jeg ble overrasket og glad, sier han om den umiddelbare reaksjonen.

Kortlisten kommer 2. april. Vinneren kåres 19. mai og prisen er pålydende.60 000 pund.

Det er 13 nominerte på langlisten. Jon Fosse konkurrerer med blant andre Marieke Lucas Rijneveld og Michel Houellebecq.

I 2018 var det nobelprisvinneren Olga Tokarczuk som trakk det lengste strået i kampen om den høythengende prisen.

 

 

 

Annonse
Annonse
Annonse