Annonse
Linn Stalsberg er ny sjef for Norsk sakprosafestival. Foto: Sverre Gunnar Haga / NFFO

Hun er ny sjef for sakprosafestivalen

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Det er Klassekampen-kommentator og forfatter Linn Stalsberg som blir ny sjef for Norsk sakprosafestival, melder Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO).

Hun overtar stafettpinnen etter avtroppende festivalsjef Mette Karlsvik.

Stalsberg har bakgrunn fra journalistikk og utdanning i sosiologi, men har gitt ut to egne bøker og vært redaktør for tre til. «Det er nok nå. Hvordan nyliberalismen ødelegger mennesker og natur» fra 2019 er Stalsbergs nyeste utgivelse.

– Det jeg har fått på kjøpet ved å skrive bøker, er at jeg har lest mange andres bøker, og kjenner mitt eget fagfelt godt. Men det kan man selvsagt også drive med uten å skrive noe som helst. Jeg er også litt var overfor forfatterrollen, og det at man på sett og vis er så avhengig av å måtte «selge seg selv» og sitt «produkt» - før kjent som bok, Stalsberg til NFFO og fortsetter:

– I prosessen som nå kommer skal jeg tenke på om det er bøker eller temaer vi overser fordi noen forfattere finner denne rollen krevende.

Formidlingsansvarlig Kristine Isaksen i NFFO er godt fornøyd med å ha fått Stalsberg til festiavalsjefrollen.

– Vi er svært fornøyde med å ha fått Linn Stalsberg på plass som ny festivalsjef! Linn er en erfaren forfatter, frilanser og meningsytrer. Hun har teft og vet hva som rører seg i sakprosa-Norge. Linn kommer inn med masse bra «doer-energi» og strukturtenking, og har allerede gode tanker om programtema til festivalen, sier Kristine Isaksen, formidlingsansvarlig i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, sier Isaksen til Kulturplot.

Årets sakprosafestival arrangeres 24. oktober på Litteraturhuset i Oslo.

Annonse
Annonse
Annonse