Annonse
Hilde Hagerup fotografert da hun lanserte bokserien «Spøkelsene på Frostøy». Nå tar hun professorhatten på – og skal lære andre å skrive for barn og unge. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Hilde Hagerup starter masterstudie i barne- og ungdomslitterær skrivekunst

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Norsk barnebokinstitutt planlegger nå oppstart av Nordens første masterstudium i barne- og ungdomslitterær skrivekunst og formidling.

Det toårige masterstudiet gir 120 studiepoeng, og det er planlagt studiestart 24. august 2020. Søknadsfristen er 10. mai.

Forfatter og professor i barnelitterær skrivekunst, Hilde Hagerup, skal lede studiet og sier via pressemeldingen at dette blir som et barne- og ungdomslitterært laboratorium, et sted for å teste og eksperimentere med både sjanger og plattform.

Hun har med seg forfatter og professor Bjørn Sortland, og forfatter og illustratør Alice Lima de Faria inn i «laboratoriet», sammen med flere andre.

– Vi lar studentene fordype seg i egne prosjekter, og benytter forelesere som svarer til studentenes behov. Studentene skal lese og drøfte hverandres prosjekter underveis i skriveprosessen, utdyper Hagerup.

Interesserte kan lese mer om studiet og søknadsprosessen her.

Annonse
Annonse
Annonse