Annonse
Fra venstre: Det er Ingvild Solstad-Nøis, Kjersti Anfinnsen, Monika Steinholm og Morten Winterwold som er nominert til Havmannprisen. Foto: Yngve Olsen Sæbbe, Oktober / Knut Åserud, Kolon / Thalia Steinholm, Vigmostad & Bjørke / Ingun A. Mæhlum, Cappelen Damm

Her er de nominerte til Havmannprisen

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

De nominerte er Ingvild Solstad-Nøis' «Eid», Kjersti Anfinnsens «De siste kjærtegn», Monika Steinholms «Vi var en gang» og Morten Wintervolds «Byen byen babyen».

Juryen har bestått av juryformann Siri Gaski, samt jurymedlemmene Ole Burås, Anita Hartviksen Ravn og Sigrid Merethe Hanssen.

Prisen går til en forfatter med «markant nordnorsk tilknytning», og blant tidligere vinnere finner vi Herbjørg Wassmo, Laila Stien, Tor Eystein Øverås og Hanne Ørstavik.

Juryen for litteraturprisen Havmannprisen har jobbet som normalt med å finne kandidater til prisen som i 2020 deles ut for 22. gang, fremgår det på hjemmesidene.

​I år er det også 25-årsjubileum for Havmanndagene i Mo i Rana, men på kommunens hjemmesider fremgår det at den store jubileumsuka som var planlagt er utsatt inntil videre.

Prisutdelingen vil foregå som en «livesending» fra Rana bibliotek onsdag 6. mai, der vinner av Havmannprisen vil bli annonsert, skriver Rana Blad.

Annonse
Annonse
Annonse