Annonse
Håvard Rem er klar med en omfattende, ny diktsamling – inspirert av gamle dagers huspostiller. Foto: Gitte Johannessen / NTB

Håvard Rem byr på ett dikt for hver dag i året

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

– Bare en liten diktsamling, sier Håvard Rem om sin nye bok rett og slett kalt «Almanakk».

En primstav pryder forsiden av Håvard Rems nye diktsamling «Almanakk. 365 dikt». Foto: Cappelen Damm

Undertittelen er «365 dikt», for det er det Rem nå slipper løs – snart ni år etter at han utkom med sin forrige diktsamling, «30, 40, 50».

Den nye diktsamlingen ett dikt for hver dag i året, fra 1. januar til 31. desember, og alle er nyskrevne. Forsiden er prydet med en illustrasjon av en primstav.

Inspirasjonen skal han ha fått av gamle huspostiller og andaktsbøker, og meningen er at boken skal inneholde tekster til glede og ettertanke, melder Cappelen Damm.

«Almanakk – 365 dikt» beskrives som et omfattende stykke arbeid som inneholder sangtekster, sonetter, blues, nidviser og stev om forelskelse og alderdom, om svangerskap og tretti terrorangrep, om døgnet og året, om livet og tiden etter siste istid.

Mange av dem er minnedikt om mennesker som har gått bort de siste årene, kjente og ukjente, fra Rolv Wesenlund til forfatterens mor. Håvard Rem har også markert merkedager – i spennet fra påske og jul til kvinnedagen og podagradagen – med egne dikt.

Annonse
Annonse
Annonse