Annonse
Hanna Stoltenberg. Foto: Julie Pike / Gyldendal

Hanna Stoltenberg fikk Tarjei Vesaas' debutantpris

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

For tredje år på rad går Tarjei Vesaas' debutantpris til en Gyldendal-forfatter, heter det fra forlaget.

– Det er en stor anerkjennelse, som jeg er utrolig glad og takknemlig for, og som gjør det mulig for meg å sette av mer tid til å skrive. At juryen består av andre forfattere er ekstra stas og skaper et positivt prestasjonspress, sier forfatteren – og legger til:

– Det samme gjør listen over tidligere prisvinnere. Nå er jeg veldig motivert til å fortsette å skrive noe nytt og bra, og er så vidt i gang med en ny roman, som jeg får mye tid til å jobbe med i hjemmekarantene – et lyspunkt i en rar tid, sier Hanna Stoltenberg.

Stoltenberg kan allerede skilte med Osloprisen for årets beste litteratur, og i Morgenbladet ble hun sammenlignet med Trude Marstein.

Må utsette feiringen

Selv om den store feiringen av Stoltenberg må utsettes nå i koronatider, er det glede i forlagsleiren.

– Det har vært en glede å jobbe med en så dyktig og språklig sikker debutant som Hanna Stoltenberg. Hun har et langt og rikt forfatterskap foran seg, og jeg ser fram til å følge henne på veien, sier redaktør Espen Dahl.

Gyldendal har virkelig gjort seg gjeldende i debutantpris-sammenheng de siste årene. I 2017 vant Zeshan Shakar for romanen «Tante Ulrikkes vei», mens det i 2018 var Lars Svisdal med romanen «Seg til inkjes» – og når Hanna Stoltenberg er neste ut med «Nada» er alle gode ting tre for forlaget.

Tarjei Vesaas' debutantpris ble opprettet i 1964 av Tarjei Vesaas, med pengene han mottok da han ble tildelt Nordisk råds litteraturpris.

Prisen skal gå til beste skjønnlitterære debutant under 35 år.

Annonse
Annonse
Annonse