Annonse
Alexander Kielland Krag forfatterdebuterte denne uken med Norges første Instagrambok via Gyldendal. Foto: Jeton Kaçaniku / All Images / Gyldendal

Gyldendals digitale satsing gir positive resultater

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

– Vi ser betydelige endringer i hvordan kundene orienterer seg, hvordan de kjøper og hvordan de konsumerer – og vi forventer at denne endringen blir varig, også når verden etter hvert normaliseres. Våre digitale ambisjoner er langt større nå enn for bare noen måneder siden, sier konsernsjef John Tørres Thuv.

I pressemeldingen viser Gyldendal til at det i allmennbokmarkedet har vært en tredobling av inntektene fra netthandelen i ARK, samt økt veksttakt for strømmetjenesten Fabel. Thuv viser også til kraftig etterspørsel på kunnskapsfeltet.

Nylig lanserte Alexander Kielland Krag Norges første Instagram-bok via forlaget. Gyldendal ønsker å treffe målgruppen der de er, opplyste kommunikasjonssjef Camilla Bruseland i forbindelse med boklanseringen:

– Dette er en pilot for å lære mer om hvordan vi kan nå ut med god litteratur til unge folk og er et forsøk på å tilgjengeliggjøre bøkene våre på nye måter – og det er et samarbeidsprosjekt på tvers av avdelinger, skrev hun i en pressemelding.

Annonse
Annonse
Annonse