Annonse
Mia Landsem vil hjelpe unge til å navigere trygt på nett. Foto: Cappelen Damm / Guri Pfeiffer

Forlagene satser på nettvett-bøker

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

«Hva gjør jeg hvis noen sender meg et nakenbilde? Kan jeg være på Snapchat selv om jeg er under 13 år? Hvordan vet jeg om jeg er avhengig av gaming?», het det om noe av det sakprosaboken, signert Johannes Slettedal, tar for seg. Boken fra Gyldendal har tittelen «Nettvett» og er skrevet i samarbeid med- og illustrert av Martin Aas.

Nå kommer også Cappelen Damm til unnsetning i form av den unge nettdetektiven Mia Landsem sin bok. Landsem hjalp håndballstjernen Nora Mørk med avsløringer av ulovlig bildedeling og har også bistått andre», heter det fra forlaget. Boken «Trygg på nett» henvender seg til de yngste nettbrukerne og beskrives som en håndbok i nettsikkerhet. Landsem selv sier blant annet følgende via forlaget:

– Jeg har skrevet en bok som jeg skulle ønske jeg hadde da jeg var på din alder. En bok som forklarer og viser hva internett og andre dingser kan gjøre, på godt og vondt.

– Jeg håper denne boken vil hjelpe deg til å føle deg trygg, at den skal hjelpe deg når du trenger hjelp eller sørge for at du ikke blir utsatt for ting som kan være ekkelt eller ugreit.

Landsem er også foredragsholder og tidligere norgesmester i Taekwondo, og hun jobber til daglig med nettsikkerhet.

 
Annonse
Annonse
Annonse