Annonse
Italienske Paolo Giordano har skrevet boken «I smittens tid» som snart et tilgjengelig på norsk. Foto: Wikimedia Commons

Forlag får ut pandemibok på rekordtid

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Den unike boken utgis samtidig i 21 land, og den norske utgaven produseres på rekordtid. Den blir laget og levert på kun sju dager, noe som forlagssjef i Spartacus, Per Thomas Nordanger, ikke kan huske har skjedd før i hans tid i bransjen:

– Det er riktignok en liten bok på snaut hundre sider, men fra vi signerte avtalen med italienerne mandag har alt gått i rekordtempo, sier han om prosessen. Og legger til at han tror oversetter Aleksander Melli må ha tatt i bruk alle døgnets timer.

LES OGSÅ | Slipper mørk bok midt i koronatiden

– Språkvask, korrektur og bokdesign er gjort parallelt fra hjemmekontorene våre, men det er trykkeriet AiT Bjerch her i Oslo som sikrer at dette kommer i havn. De har tilbudt å starte produksjonen palmesøndag og leverer opplaget hos oss dagen etter. Hatten av for dem, utdyper Nordanger.

Bakgrunnen for boken er som følger: Tidlig under koronautbruddet i Italia skrev fysiker og romanforfatter Paolo Giordanos essayet «Smittens matematikk» – som ble delt mer enn fire millioner ganger.

Giordano ble inspirert av mottakelsen, og på få dager skrev han «I smittens tid».

«Fra sin karantene gir han et personlig vitnesbyrd om en krisetid. Og et overbevisende kamprop for en ny global solidaritet i kjølvannet av pandemien», skriver forlaget om boken.

«I smittens tid» har undertittelen «Rapport fra pandemiens frontlinje», og den vil være tilgjengelig som ebok i løpet av mandag. Den fysiske boka kommer i ordinært salg etter påske, men vil finnes i enkelte nettbutikker og Oslo-bokhandler allerede mandag.

Annonse
Annonse
Annonse