Annonse
Bookis ble lansert i 2017, og passerte nylig over 100.000 brukere. På bildet er gründerne Lasse Brurok (med caps) og Arne-Morten Willumsen.
Bookis ble lansert i 2017, og passerte nylig over 100.000 brukere. På bildet er gründerne Lasse Brurok (med caps) og Arne-Morten Willumsen. Foto: Bookis

Folk betaler godt med royalties ved kjøp og salg av brukte bøker

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

For to uker siden fikk både kjøpere og selgere av bøker mulighet til å gi royalties til norske forfattere når de benyttet seg av tjenesten Bookis. Nå meldes det om gode resultater.

I en pressemelding melder duoen bak nettbokhandelen om gode resultater.

«På bøkene det gis royalties er snittet 54 kroner når man legger sammen det både kjøper og selger har gitt. En forfatter får normalt 53 kroner i Royalties når en innbundet bok blir solgt ny til 399 kroner. På en ny pocketbok ligger Royalties mellom fem og ti kroner», opplyses det fra gründerhold.

Bookis ble lansert i 2017, og passerte nylig over 100.000 brukere. Det finnes både nye og brukte bøker i utbudet. Hvor mye hver enkelt velger å gi i royalties, er frivillig.

Bookis' system sørger for en årlig utbetaling til forfatteren, men da må disse logge seg inn på Bookis og identifisere seg.

 
Annonse
Annonse
Annonse