Annonse
Konstituert forlagssjef Kjell Strømme Jørve i Tiden mener man må se på egen debutant-rekruttering hvis bare halvparten av debutantene kommer med flere bøker enn én. Foto: Tiden
Mange debutanter følger ikke opp førsteboka

– Det er kanskje en tommelfingerregel hos Aschehoug, men ikke hos oss

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

En oversikt publisert av avisa Klassekampen viser at bare én av fire forfatter-debutanter mellom 2001 og 2015 ga ut mer enn én bok.

Tallene er fra Den norske Forfatterforeningen (DNF).

Forlaget Aschehoug topper listen over debutanter som ikke har fulgt opp førsteboka. Én av tre debutanter har ikke gitt ut mer enn en bok.

LES MER | Mange forfattere slipper bare debut-boka

Til Klassekampen sier Aschehoug-sjef Nora Campbell at det er «en tommelfingerregel i bokbransjen at halvparten av debutantene ikke kommer med ny bok».

Det er konstituert forlagssjef Kjell Strømme Jørve i forlaget Tiden fullstendig uenig i. Av Tiden forlags 50 debutanter siden 2001, er det bare syv som ikke har fulgt opp førsteboka.

– Det er kanskje en tommelfingerregel hos Aschehoug, men ikke hos oss. Dersom halvparten av våre debutanter ikke kom ut med flere bøker, ville jeg sett nøye på hvordan vår rekruttering egentlig fungerte, sier han til Klassekampen.

Annonse
Annonse
Annonse