Annonse
Karoline Brændjord (f. 1990) har gått på Skrivekunstakademiet i Hordaland og har studert Nord-Amerika-studier og sosialantropologi ved Universitetet i Oslo. «Jeg vil våkne til verden» er hennes første bok. Foto: May Therese Vorland/NTB

Debutant inne på Årets beste bøker-listene

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Karoline Brændjords debutbok, diktsamlingen «Jeg vil våkne til verden», har havnet på flere lister over årets beste bøker.

I Klassekampen er det fire kritikere som fremhever «Jeg vil våkne til verden» som en av årets beste bøker – og boken er nevnt både på NRKs liste over årets bøker, samt i Morgenbladets podkast om årets 10 beste bøker.

«Jeg vil våkne til verden» er i skrivende stund på fjerdeplass på bransjenettstedet BOK365 sin kåring over årets bok.

«Det går år mellom hver gang noen debuterer med dikt av samme kvalitet, egenart og integritet som de Karoline Brændjord forærer oss», kvitterer Espen Stueland i Klassekampen.

For tiden er debutboken utsolgt fra lager, melder forlaget – som får på plass nytt opplag fra 14. desember.

Boken beskrives av forlaget som «en samling tekster som tar utgangspunkt i en mors selvmord». På spørsmål om hva som gleder henne mest at noen sier om bokdebuten, svarte Brændjord til NTB tidligere i år:

– At boka berører, det er det aller fineste. Noen har takket for leseropplevelsen og for at jeg skriver, og da blir jeg veldig glad. Det tolker jeg som at diktene virkelig gir dem noe, og det vil jeg veldig gjerne at diktene skal. Jeg håper at diktene kan bidra til at noen føler seg mindre ensomme i sine erfaringer.

 
Annonse
Annonse
Annonse