Annonse
Er glad for å kunne være med på å løfte fram de litterære debutantene: Direktør i Forleggerforeningen, Heidi Austlid. Foto: Cornelius Poppe / NTB
Litteraturhuset

De store debutantdagene får drahjelp

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Forleggerforeningen og Forfattersentrum er med på laget når Litteraturhuset trår til med De store debutantdagene.

Målet er å løfte en ny generasjon forfatterstemmer.

– Lesing faller, især blant unge. Skal vi lykkes i å snu trenden er det avgjørende at vi klarer å dyrke fram og beholde en ny generasjon forfattere som kan fortelle historier relevante for en ny generasjon lesere, sier direktør Heidi Austlid i Forleggerforeningen.

Leder i Norsk forfattersentrum Ingvild Herzog påpeker at debutantene er sårbare i koronatiden.

– Vi ser en tendens til at når færre kan lage arrangement er det de forfatterne som allerede er kjent som prioriteres. Derfor er det avgjørende å gjøre et felles løft for debutantene.

Det er trettende året Litteraturhuset arrangerer De store debutantdagene, der alle som debuterer skjønnlitterært for voksne i løpet av året, blir invitert. I år er etablerte forfattere som Vigdis Hjorth, Marie Aubert, Ragnar Hovland og Tove Nilsen med på å introdusere de nye stemmene.

– I debutantene finnes håpet, det nye, det ferske, det utfordrende og det spennende. Årets debutanttreff er dermed den viktigste muligheten vi alle har for å finne gull i en ellers mørk tid, sier Herzog videre.

Grunnet smittevernrestriksjoner blir arrangementet i år heldigitalt.

– Det er svært krevende å lage et heldigitalt arrangement med mer enn 50 debutanter og ti introdusører, derfor er vi utrolig takknemlige for støtten fra Forleggerforeningen og Forfattersentrum, som gjør det mulig for oss å gjennomføre debutantdagene også i år, sier leder på Stiftelsen Litteraturhuset, Susanne Kaluza.

Annonse
Annonse
Annonse