Annonse
Cappelen Damm-sjef Tom Harald Jenssen. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX

​Cappelen Damm-sjefen bestrider Konkurransetilsynets varsel

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Cappelen Damm har i dag mottatt et varsel om vedtak fra Konkurransetilsynet, sammen med fire andre aktører i bokmarkedet.
Dette er ikke et endelig vedtak, men gir uttrykk for Konkurransetilsynets foreløpige vurderinger. Cappelen Damm har fått frist til 24. november med å kommentere varslet.

Tom Harald Jenssen, adm. direktør i Cappelen Damm uttaler i en pressemelding:

– Bokbasen er det avgjørende redskapet for at forhandlerne av bøker effektivt skal kunne plukke i, bestille og kjøpe fra hele sortimentet av tilgjengelige bøker fra norske forfattere og utgivere. Basen er ikke brukt slik Konkurransetilsynet hevder, men for å informere bokhandlere og bokkjøpere om planlagte nye utgivelser og en imponerende bredde av tidligere utgitte bøker med tilhørende nødvendige og oppdaterte metadata. Vi kjenner oss over hodet ikke igjen i Konkurransetilsynets vurdering, skriver han.

Konkurransetilsynet gjør i varslet gjeldende at Cappelen Damm sammen med andre forlag har brukt Bokdatabasen AS som et verktøy for markedsovervåking av priser og utgivelser.

– For Cappelen Damm framstår en slik virkelighetsbeskrivelse som fullstendig absurd, sier Jenssen.

Bokbasen leverer et bredt spekter av tjenester til alle deler av litteratur-Norge. Tjenestene som tilbys tar utgangspunkt i Den norske Bokdatabasen – den mest oppdaterte katalogen over alle bokutgivelser i Norge.

Bokbasen skaper også infrastruktur for nye digitale løsninger i forlag, bokhandel, bibliotek og skole. Metadataproduksjon knyttet til norske bokutgivelser er kjernen i Bokbasens virksomhet, og utføres av egne bibliotekarer med spesialkompetanse innen katalogisering og klassifikasjon.

– Cappelen Damm vil ha en rekke merknader til Konkurransetilsynets varsel, og vil gjennom disse sørge for en så god saksopplysning som mulig, poengterer Tom Harald Jenssen.

Annonse
Annonse
Annonse