Annonse
– Flertallet følger en dom som er tatt ut av sin sammenheng og skaper dermed feilslutninger, kommenterer adm. direktør Tom Harald Jensen (bildet) i Cappelen Damm til Dagens Næringsliv. Foto: Jarl Fr. Erichsen / NTB scanpix

Cappelen Damm og Gyldendal tapte anke mot Konkurransetilsynet

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Lagmannsretten hever isteden overtredelsesgebyrene fra dommen i Oslo tingrett i september 2018, skriver Dagens Næringsliv.

Dermed må Cappelen Damm betale 7,2 millioner kroner og Gyldendal 6,3 millioner kroner.

Forlagene ble dømt sammen med Aschehoug for å ha utvekslet konkurransesensitiv informasjon, som Konkurransetilsynet mente førte til boikott av distributøren Interpress. De tre gikk til sak mot staten etter at Konkurransetilsynet hadde ilagt dem gebyrer på til sammen 27 millioner kroner.

– Vi er fornøyd med dommen som understreker at denne type overtredelser utgjør en alvorlig overtredelse av konkurranseloven. Flertallet slutter seg til tilsynets oppfatning om at det er tale om en særlig grov overtredelse, og viser til at den kollektive boikotten rettet seg mot én av to aktører i et marked hvor den eneste reelle konkurrenten var et foretak hvor samtlige forlag hadde eierinteresser, sier juridisk direktør Karin Stakkestad Laastad i Konkurransetilsynet i en pressemelding.

Dommen ble avsagt under dissens.

Annonse
Annonse
Annonse